Ett ord som inte klingar väl hos sysadmins (och de som läser till att bli detta) är förmodligen ”downtime”… Idag har min webbserver fått utstå lite elak hantering av mig. Med elak menar jag installation, borttagning, ominstallation och avinstallation av diverse olika CMS-lösningar. Allt för att kunna få något enkelt att jobba med, tänkte jag. Men nej, har man Nginx som webbserver så är det klart att det skall strula då utvecklare har Apache som största målgrupp (och eventuellt IIS).

Kör man ett operativsystem med diverse program på SD-kort kommer dessa att slitas ut efter ett antal skrivningar… Därför är det förmodligen tur att de kort jag använder inte är de minsta.

Just nu får jag nog nöja mig med ett lite egenkomponerat system som fungerar ganska okej för mig. Det enda jag får kika på är hur jag skulle kunna få alla inlägg sökbara (och eventuellt enbart visa max ett antal inlägg vid huvudsidan… Fixat 25.09.2014) Men mer om det en annan gång!